Hozzávalók:
50 dkg liszt
5 dkg margarin
2 egész tojás
20 dkg porcukor
1 dl tej
1/2 zacskó sütőpor
Krém:
3/4 liter tej
35 dkg porcukor
10 dkg liszt
3 kávéskanál kakaó
1,5 kocka margarin
1 zacskó vaníliás cukor
A lisztbe keverjük a sütőport, majd elmorzsoljuk a margarinnal. Hozzáadjuk a porcukrot, majd a tejet és a tojást. Összegyúrjuk és 4 egyelő cipóra osztjuk. A tepsi hátulján sütjük (nagy tepsi 25x35 cm-es), megkenjük margarinnal a tepsi hátulját, majd megszórjuk liszttel. Kinyújtjuk a tepsi hátán a lapot és világosra sütjük 160 fokon.
Míg kihűlnek a lapok, elkészítjük a krémet. A tejet a liszttel, a vaníliával és a kakaóval sűrűre főzzük. hagyjuk kihűlni. Addig a margarint a porcukorral habosra keverjük, majd hozzákeverjük a kihűlt főzött krémet.
A krémet 3 felé osztjuk és megkenjük a lapokat. A tetejét bevonjuk csokival vagy megszórjuk porcukorral.
50 dkg liszt
5 dkg margarin
2 egész tojás
20 dkg porcukor
1 dl tej
1/2 zacskó sütőpor
Krém:
3/4 liter tej
35 dkg porcukor
10 dkg liszt
3 kávéskanál kakaó
1,5 kocka margarin
1 zacskó vaníliás cukor
A lisztbe keverjük a sütőport, majd elmorzsoljuk a margarinnal. Hozzáadjuk a porcukrot, majd a tejet és a tojást. Összegyúrjuk és 4 egyelő cipóra osztjuk. A tepsi hátulján sütjük (nagy tepsi 25x35 cm-es), megkenjük margarinnal a tepsi hátulját, majd megszórjuk liszttel. Kinyújtjuk a tepsi hátán a lapot és világosra sütjük 160 fokon.
Míg kihűlnek a lapok, elkészítjük a krémet. A tejet a liszttel, a vaníliával és a kakaóval sűrűre főzzük. hagyjuk kihűlni. Addig a margarint a porcukorral habosra keverjük, majd hozzákeverjük a kihűlt főzött krémet.
A krémet 3 felé osztjuk és megkenjük a lapokat. A tetejét bevonjuk csokival vagy megszórjuk porcukorral.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése