2011. november 9., szerda

Kelt tészta alaprecept (Nyimi)

Én ebből a tésztából készítem a cseresznyés-, kakaós-, diós-, stb. kalácsot, a lekváros buktát, a túrós batyut, a túrós lepényt és a kakaós csigát is! :)

Hozzávalók:
1 kg finom liszt
1,5 kocka élesztő
6 dl tej
2 dl langyos étolaj
4 evőkanál cukor
csipet só
1 tojás

2 dl langyos tejbe teszek egy evőkanál cukrot, abban felfuttatom az élesztőt. A maradék 4 dl tejet is meglangyosítom és az étolajat is. Nagy tálba szórom a lisztet, hozzáadom a maradék cukrot (akinek nem elég édes még tehet 1-2 evőkanállal), sót, majd a tejben felfuttatott élesztőt és a többi tejet is és elkezdem dagasztani. Beleteszem a felvert tojást és az olajat is és addig dagasztom a tésztát, amíg buborékokat kezd "dobálni". Max. 1 óra alatt megkel langyos helyen!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése