2011. január 31., hétfő

Lilahagyma-lekvár (birek)

Hozzávalók:

40 dkg lilahagyma
2 ek méz
1 ek barna cukor
2 ek olaj
3 ek balzsamecet
1 dl száraz vörösbor
só, bors

A hagymákat vékony karikára kell vágni - én úszószemüvegben csináltam :). Utána a serpenyőben meg kell karamellizálni a mézet és a barnacukrot, ha kész rá kell önteni a hagymát és azzal pirítani még 2-3 percig. Ezután ráöntjük az olajat, balzsamecetet, bort és kevergetve főzzük kb 20-30 percig, ha kell bort lehet még utána önteni. Amikor már nem nyers a hagyma, de még nem is főtt szét és szinte nincs leve, csak pici  sűrű szaft akkor jó az állaga, ekkor lehet sóval, borssal ízesíteni, még egyet rottyantani rajta és kész.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése