Hozzávalók:
szűzpecsenye
10 dkg füstölt sajt
1 póréhagyma
1 kaliforniai paprika
só, bors, sertéshús fűszerkeverék
esetleg hagyma, fokhagyma, paprika, paradicsom, fehér bor a pároláshoz
Először a szűzpecsenyét ki kell nyitni, hogy egy jó nagy szeletet kapjunk. Ha valaki nem ismerné a módszert, oldalt bevágjuk mint a zsemlét, a lényeg hogy ne vágjuk át, kb 1 cm maradjon meg a másik végén, ezután kinyitjuk, még bevagdossuk (ezzel tovább nyílik) és klopfoljuk. Ha kész akkor kívül-belül fűszerezzük, lehet csak sóval, borssal, én sertés fűszerkeverékkel csináltam. Picit érdemes állni hagyni a fűszerekkel a húst. Utána a szelet közepébe teszünk egy sor csíkokra vágott kaliforniai paprikát, egy sor csíkokra vágott sajtot, majd egy csík felnegyedelt póréhagymát, ezeket lehet emeletesen rakni. Utána felgöngyöljük a húst és a két végén meg az összeillesztésnél is hústűvel rögzítjük. Kevés forró olajon addig kell sütni minden oldalát amíg meg nem pirosodik kicsit. Utána tepsibe kell tenni, én tettem mellé hagymát, fokhagymát, paprikát, öntöttem alá pici (1/2 dl) fehérbort, a husit meglocsoltam a sütésből maradt olajjal, lefedtem és 1/2 órát 200 fokon sütöttem, majd 5 percet fólia nélkül. 10-15 perc állás és után szépen szeletelhető.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése