2012. február 22., szerda

Hamburger otthon by femina


Hozzávalók

500 g darált marhahús, 1 fej vöröshagyma finomra vágva, 2 gerezd fokhagyma (összezúzva) , 2 kk római kömény, 1 kg burgonya, cikkelyekre vágva, 1 kk szárított oregánó , só, bors ízlés szerint, mustár, ketchup, 2 db zsemle tejbe beáztatva, alaposan kinyomkodva 

Elkészítés

A darált husit összekeverem a fűszerekkel, a tejbe áztatott (alaposan kinyomkodott) zsömlével. A masszát egy félórára, letakarva a hűtőbe teszem. A krumplit meghámozom, vastag szeletekre vágom és egy lábas vízben, lefedve, magas lángon egyszer megforralom. Szűrőben szárazra csepegtetem. A husiból közepes gombócokat formázok, majd tenyérrel összenyomva lapos tallérokat varázsolok belőlük. Egy nagyobb, enyhén olajos sütőlapon 200 fokos sütőben készre sütöm a hamburgerhusikat. Amíg a húsok elkészülnek, forró olajban barnára sütöm a krumplikat. Egy hamburger zsömlét kettévágok, rakok bele salátát, paradicsomot, hagymát, kígyóuborkát, mustár vagy ketcsapot, no meg a sajtot, lefedem a zsömle tetejével és már kész is a remekmű.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése