2012. február 22., szerda

Házi májkrém by nlc


Hozzávalók egy közepes adaghoz

0,5 kg csirkemáj
1 ujjnyi kolozsvári vagy valamilyen füstölt szalonna
1 evőkanál kacsa- vagy libazsír
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
só, bors, mustár, majoránna
0,5 dl tejszín
egy kevés bor – elhagyható


A csirkemájat megtisztítjuk, lemossuk, és amennyire lehet, megszárítjuk, ezután aprítógéppel a lehető legapróbbra, szinte krémszerűre „vágjuk”. A szalonnát a zsírral együtt felhevítjük, majd jöhet bele a vöröshagyma. Világosbarnára sütjük, majd rádobjuk a májat és a fokhagymát. Ízlés szerint fűszerezzük borssal és majorannával, majd hozzáadjuk a tejszínt és a bort. A májat csak addig sütjük, hogy épphogy átsüljön, a túlsütött máj ugyanis kemény lesz. Miután kicsit kihűlt, botmixerrel vagy késes aprítóval összeturmixoljuk. Ha kell, sózzuk, és egy kevés mustárt is adunk hozzá, majd gépi habverővel habosra keverjük.

Tipp: Mivel a máj hamar oxidálódik, ezért érdemes olvasztott kacsazsírral bevonni a tetejét, hogy ne barnuljon meg.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése