Hozzávalók:
1 kg BL80 kenyérliszt, 2 dkg élesztő, 3 dkg só, 7 dl víz, marhahússal töltött, juhbeles virsli, mustár, majonéz, tormakrém, Worcestershire szósz, paradicsom, salotta hagyma, olívaolaj, só, bors, reszelt ementáli sajt
Elkészítés
A házi kenyér elkészítése:Minden alapanyagot egyszerre begyúrunk, pihentetjük fél órát, majd 20 dkg-os adagokra szedjük. Előszőr vékonyra kinyújtjuk, majd feltekerjük, így lesz levegős a kenyér szerkezete. A kenyér hosszúsága húsz centiméter kell legyen.
Sütés: 220 C fok 15 percig, majd 180 C fokon 8percig, utána ismét pihentetés következik.
Az öntet elkészítése:
Mustár, majonéz, tormakrém (pl. Koch) egy-egy arányú keveréke, ehhez teszünk Worcestershire szószt, egy-tíz arányban. Például 30dkg öntethez 3 dekát.
A paradicsomragu elkészítése (arányok: kétharmad paradicsom, egyharmad salotta- vagy mogyoróhagyma)
A paradicsomot félbevágjuk, kimagozzuk, apró kockákra vágjuk. A hagymát szintén apró kockákra vágjuk, majd olívaolajon lassan megdinszteljük. Hozzáadjuk a paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, majd kb. 10 percig főzzük.
Elkészítés: A kenyér sütési felületét hosszában bevágjuk, bekenjünk az öntettel , beletesszük az előfőzött virslit, majd halmozunk rá a paradicsomraguból.
Reszelt ementali sajtot szórunk rá, és 200 C fokon kb. 5 percig sütjük (attól függ, mennyire szeretnénk rásütni a sajtot).
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése