2010. október 26., kedd

Kakaós csiga (birek)

Hozzávalók a tésztához:
60dkg liszt
5dkg élesztő
2 tojássárgája
2ek olaj
pici só
1ek cukor
tej

Hozzávalók a töltelékhez:
3ek kakaó
3ek porcukor
5dkg vaj
5dkg margarin
2dl vaníliás tej

Az élesztőt felfuttatjuk a tejben, hozzáadjuk a liszthez, majd a többi hozzávalóval összekeverjük és kelesztjük. Én kenyérsütőben szoktam ezt a részét elintézni, úgy egyszerűbb :) Amikor megkelt ujjnyi vastagra kell kinyújtani, az olvasztott vaj és margarin keverék felével meg kell locsolni a tésztát. Utána meg kell szórni a cukor-kakaó keverékkel (nyugodtan mehet hozzá több is), fel kell tekerni és ujjnyi szeletekre vágni. Szorosan egymás mellé helyezve kell a tepsibe tenni a csigákat, majd a maradék olvasztott vajjal megint meg kell locsolni. Amikor félig megsült a forró vaníliás tejjel megöntözzük és készre sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése