2010. október 29., péntek

Kenyér recept by Dorka

Hozzávalók:
3 bögre (2,5 dl) liszt, a recept szerint BL 80, de nekem a Spar budget-ből is szuper lesz
1 tk só
1/2 tk szárított élesztő (én Otkert használok)
1,5 bögre víz

A fentieket csak úgy nagyjából összekutyulom egy nagyobb tálban, olyan sűrű nokedli tészta lesz. 12 órán át hagyom pihenni, letakarva egy konyharuhával. Amikor letelt, leszedem a tál oldaláról, egy lapáttal átforgatom, hagyom még 1/2 órát pihenni. Addig 250 fokra előmelegítem a sütőt, benne egy fedeles jénaival (kb. 1,5 L-es), kicsi lisztet szórok az aljába, beleöntöm a tésztát, fedővel 40 percig, majd fedő nélkül 10-15 percig (ki milyen színt akar) sütöm. Finom, ízes, belül fehér lyukacsos, kívül sötét ropogós héjú kenyér lesz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése