2010. október 23., szombat

Túrós pogácsa by birek


Hozzávalók:

40dkg rétesliszt
25dkg margarin
40dkg tehéntúró
2dl tejföl
1,5 kávéskanál só
1 tojás
reszelt sajt

A lisztbe beletesszük a sót, elmorzsoljuk a szobahőmérsékletű margarinnal, majd összegyúrjuk az áttört túróval, tejföllel. A tészta ezzel kész is, pár órát, de legjobb ha egy egész éjszakát pihentetjük a hűtőben. 
Pihentetés után a tésztát kb. 2 cm vastagra kell kinyújtani, kiszaggatás után be kell kenni a tojással és megszórni reszelt sajttal. A sütőt csak ekkor érdemes bekapcsolni, mivel kell neki egy kis idő szobahőmérsékleten sütés előtt. kb 170-180 fokos előmelegített sütőben 25-30 percig kell sütni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése