2011. április 16., szombat

Kakaós Csiga/Malena77

tészta:
60 dkg liszt
8,5 dkg RAMA
2,5 dkg normál élesztő
3 dl tej
4 ek cukor
1 mokkáskanál só

A "töltelékhez":
3 ek kakaópor (Szerencsi)
2 dl cukor
ezeket összekeverni
2 dl tej
2 ek vaj

Az élesztőt belemorzsoljuk egy kis tálba, ráöntjük a tejet és beletesszük a cukor felét. Ezt felfuttatjuk. A cukor másik felét hozzátesszük a liszthez a többi hozzávalóval együtt. amikor az élesztő felfutott, hozzátesszük a többihez és a tésztát bedagasztjuk, majd 1 órát kelni hagyjuk. Vékonyra kinyújtjuk, lekenjük egy evőkanálnyi olvasztott vajjal. Rászórjuk a cukros kakaót majd szorosan felcsavarjuk. Kb. másfél vagy 2 cm-es szeletekre felvágjuk. A csigák szélét hajtsuk szorosan a csiga alá, hogy ne tudjon kinyílni.
175 fokos sütőbe tegyük be, kb. 35 perc a sütési ideje. 15 perc után vegyük ki és forró tej és 1 ek vaj keverékével locsoljuk meg a csigákat, majd tegyük vissza és süssük készre.

Az eredeti recept Macikonyhától van, ő tojást is használ, kevesebb lisztet ír az ő recije, de nekem úgy nagyon ragadós volt a tészta, és a vaj is kevesebb nála, én a tojás hiánya miatt többet tettem bele, valamint ő porélesztővel csinálja, én a hagyományost jobban szeretem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése