Hv:
8-10 szelet karaj
4 gerezd fokhagyma zúzva
1 ek. mustár
1 babérlevél
3 ek. étolaj
1 kk. majoranna
1 tk. vegeta (én naturella-t használok)
őrölt bors
2 ek citromlé
A megmosott húst egy magasabb falú serpenyőbe vagy lábasba tesszük (én teflonba szoktam), annyi vizet öntünk rá hogy ellepje, felforraljuk, leszedjük a habját, utána rányomjuk a 4 gerezd fokhagymát, és szépen beletesszük az összes hv-t, a mustárral együtt. Újból felforraljuk, majd kis lángon puhulásig pároljuk fedő alatt. Ha lepuhult megfőtt a hús, akkor teszünk rá még egy kis olajat és pirosra lesütjük. Nagyon finom pikáns ízű sült husi lesz.
Ugyanígy lehet oldalast, tarját is sütni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése