2011. április 9., szombat

Medvehagyma leves-Malena77

Egy csokor medvehagymát megmostam (én levelenként átmostam), majd félbehajtva felszeleteltem, aztán átfordítottam és újra összevágtam..apróra mint a petrezselymet. vágtam kockára 3 szem krumplit, 3 gerezd fokhagymát átnyomtam fokhagymanyomón. Két szál újhagymát felaprítottam.
olajat tettem a fazékba...rá a fokhagymát, átkavartam majd rá a medvehagymát,az újhagymát, és azt kevergettem míg öszse nem esik....és úgy lefonnyad mint a spenót mondjuk... és aztán a krumplit...átkevertem és 2 kanál liszttel leszórtam, átkevertem. Felöntöttem húslevessel , de ha nincs akkor sztem 1 leveskocka kell bele, meg némi só. Nem túl sokkal öntöttem fel...max. egy liter asszem...nem tudom ezt úgy szemre csináltam. Kis borsot tettem bele és magára hagytam. Nem kell sokat főzni, akkor jó ha már a krumpli puha. Ezután felöntöttem 2 dl tejjel amibe pici tejszínt kevertem (a netes recik szerint tejszínnel kell felönteni, én nem szeretem a csak tejszínes leveseket....sztem túl zsíros....), ezzel főztem még pár percig, majd fogtam a botmixert és leturmixoltam a levest.
A kitálalt levesre tettem pirított zsemlekockákat és  néhány medvehagyma levelet apróra vágva, amit meghagytam úgy nyersen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése