Hv.:
25 dkg túró
1 vaníliás cukor
1 ek. cukor
6-7 ek. búzadara
1-2 ek. étkezési keményítő, elkeverve 4 ek. vízzel
zsemlemorzsa és vaj
A száraz hozzávalókat keverjük össze, majd adjuk hozzá a keményítős vizet. Keverjük be a masszát és tegyük hűtőbe egy kis időre.
Tegyünk fel egy nagy fazék vizet, hagyjuk felforrni. Ha már hideg és jól formálható a massza, gyúrjunk gombócokat belőle és tegyük a forrásban lévő vízbe. A főzési idő kb. újraforrástól számított 12 perc. Ennyi idő alatt a dara tökéletesen megfő.
Pirítsunk egy serpenyőben vajon zsemlemorzsát és ebben hempergessük meg a gombócokat. Tálaljuk tejfölös porcukorral.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése