2011. április 14., csütörtök

Kefíres meggyes/Malena77

Hv.
4 tojás
1 pohár kefír
2 pohár cukor (nem púpozva, csak háromnegyedig legyen  a pohár, hogy ne legyen túl édes a süti)
3 pohár liszt
1 pohár étolaj
1 sütőpor
2-3 marék meggy, lecsöpögtetve
zsemlemorzsa
1 ek. kakaópor (cukrozatlan Szerencsi pl.)

A 4 tojást kikeverjük a cukorral a kefírrel és az étolajjal, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet. Nagyon alaposan kikeverjük, csomómentes legyen és szép homogén a tészta. Öntsük a massza háromnegyed részét egy sütőpapírral bélelt tepsibe ( a tepsi mérete: ne a nagy gáztepsi legyen hanem annak kb. a fele), majd a maradékhoz adjuk az 1 kanál kakaót és keverjük el. Ezt csorgassuk rá a tepsiben lévő tésztára. A lecsepegtetett meggyet forgassuk a zsemlemorzsába és nyomkodjuk a tésztába. 180 fokon süssük a sütő középső rácsán, tűpróbáig. Azt hiszem nálam kb. 40 perc, de minden sütő más, ki kell tapasztalni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése