Hozzávalók:
- szeletelt hús (sertés, csirke, pulyka ízlés szerint)
- bacon vagy húsos szalonna
- krumpli
- hagyma
- mindenféle zöldség ami van a hűtőben (paprika, paradicsom, sárgarépa, cukkini, stb)
A tepsi alját kibélelem a szalonnával, erre teszem a vastagabb (kb 1cm) karikákra vágott krumplit. A krumplira ráteszem a tetszés szerint fűszerezett húst és fölé-köré szórom a cikkekre, hasábokra vágott zöldségeket. Nagyon kevés, max 1/2 dl fehérbort/húslevest/vizet töltök alá, mivel a húsból és a zöldségekből is bőven kisül lé, fóliát rakok rá, először párolom majd fólia nélkül sütöm. Általában a zöldségeket hamarabb kiveszem nehogy megégjenek, utána a húst ha megpirult, ekkor ha túl sok a lé leöntök belőle és pirosra sütöm a krumplit.
- szeletelt hús (sertés, csirke, pulyka ízlés szerint)
- bacon vagy húsos szalonna
- krumpli
- hagyma
- mindenféle zöldség ami van a hűtőben (paprika, paradicsom, sárgarépa, cukkini, stb)
A tepsi alját kibélelem a szalonnával, erre teszem a vastagabb (kb 1cm) karikákra vágott krumplit. A krumplira ráteszem a tetszés szerint fűszerezett húst és fölé-köré szórom a cikkekre, hasábokra vágott zöldségeket. Nagyon kevés, max 1/2 dl fehérbort/húslevest/vizet töltök alá, mivel a húsból és a zöldségekből is bőven kisül lé, fóliát rakok rá, először párolom majd fólia nélkül sütöm. Általában a zöldségeket hamarabb kiveszem nehogy megégjenek, utána a húst ha megpirult, ekkor ha túl sok a lé leöntök belőle és pirosra sütöm a krumplit.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése