2010. november 30., kedd

Bacon-be tekert sertésszűz rózsabors mártással (birek)

Hozzávalók:

szűzérme
szeletelt bacon
vaj
sertéssült fűszer
tejszín
rózsabors

A szűzérmét olyan vastag szeletre kell vágni amilyen magas a bacon, befűszerezni (én a Kotányi sertéssült keveréket használom, az bevált) és az oldalát betekerni a baconnel. Ha kész a két végét (alja és teteje) forró vajon hirtelen meg kell pirítani, majd forró sütőbe be kell tenni 10 percre. Ha nem azonnal sütjük hanem pl. hűtőből vesszük ki az elősütött húst, akkor érdemes a hideg sütőbe beletenni és a 10 percet onnan számolni amikor teljesen felmelegedett a sütő. Ennyi idő alatt a szűzérme átsül, viszont puha omlós marad, úgy lehet szeletelni mint a vajat. Amíg sül addig el lehet készíteni a mártást. Vajon meg kell pirítani a rózsaborsot, ha kipattogott kicsit fel kell önteni a tejszínnel, az elősütésből megmaradt húslevet is beleönteni (pirítás után egy tányérra rakom a húst, picit áll, utána teszem bele a tepsibe, ilyenkor a tányéron mindig marad fini szaft), sóval ízesíteni és kész. Ehhez hercegnő burgonyát szoktam csinálni, a fűszeres krumplipürét habzsákkal kinyomom egy tepsire és megsütöm a sütőben aranybarnára.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése