Hozzávalók:
karikázott másnapos kifli (kb 8-10 darab)
1 liter tej
3 tojás
cukor ízlés szerint
10 dkg vaj
vaniliás cukor
mazsola
darált dió
baracklekvár
alma
A felkarikázott kiflit nyakon kell önteni az olvasztott vaj, tojássárgája, cukor, forralt tej kombóval (persze tojás csak akkor kerüljön bele, ha már nem forró a tej) és hagyni kicsit ázni, addig le szoktam reszelni az almát. Az edénybe teszek egy sor kiflit, megszórom mazsolával, darált dióval, majd a végén ráteszem a reszelt almát és beteszem a sütőbe kb. 30 percre. Addig felverem a tojásfehérjét, hozzáteszem a lekvárt és ráöntöm a sütőből kivett sütire és kisebb hőfokon sütöm amíg a fehérje felemelkedik és színt kap.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése