2010. november 30., kedd

Gellért szelet ahogy birek csinálja :)

Hozzávalók:

csirke vagy pulykamell, karaj ízlés szerint
só, bors
liszt
mélyhűtött zöldségkeverék
sonka
tejszín
sajt
1 tojás
vaj

A husit be kell fűszerezni ízlés szerint, lisztbe forgatni és vajban elő kell sütni, majd ráhelyezni a tepsire. A zöldségkeveréket kevés vajon meg kell párolni, ha akarjuk kockázott, csíkozott sonkát is lehet tenni hozzá. Ha kész a zöldség meg kell szórni liszttel, átpirítani majd felönteni tejjel vagy tejszínnel és addig főzni amíg besűrűsödik. Ezt a zöldséges masszát rá kell tenni a húsra, majd befedni a reszelt sajt, tojás keverékével és készre sütni amíg a sajt megpirul rajta. Úgy is lehet (a képen ez a verzió van), hogy simán a párolt zöldséget tenni a húsra és a reszelt sajthoz önteni tejszínt. Ez is jó vendégváró étel, mert korábban elő lehet készülni vele, mire jönnek addigra rend van a konyhában és csak a sütő dolgozik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése