2010. november 30., kedd

Gombás pulykatekercsek (birek)

Hozzávalók:

nagyobb pulykamell szeletek
szeletelt bacon
gomba
fokhagyma
petrezselyem
vaj
tejszín

Először a tekercseket kell elkészíteni úgy, hogy lefekteted a pulykamellet, teszel rá egy szelet bacont, arra szeletelt gombát, aprított petrezselymet, fokhagymát, majd feltekered és hústűvel rögzíted, tehát a bacon belül van! Sózni nem kell, a szalonna elég sós hozzá. Ha készen vannak a tekercsek akkor vajon meg kell pirítani a külsejét, majd betenni a sütőbe és átsütni. Amíg sül el lehet készíteni a mártást. Vajon meg kell pirítani fokhagymát, ha kész bele kell dobni jó sok szeletelt gombát, sózni, borsozni és hagyni párolódni. Amikor a gomba kész meg kell szórni liszttel, picit rápirítani, majd felönteni tejszínnel, de ezzel már csak össze kell rotyogtatni, a legvégén pedig bele kell szórni jó sok aprított petrezselymet. Én rizzsel szoktam tálalni, felvágom a tekercseket, mellé a rizs és jó sok mártással nyakon öntöm. Nagyon ízletes, nagy része akár előző nap vagy reggel is elkészíthető, így ha vendégek jönnek már csak a sütő dolgozik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése