Tészta:
10 dkg cukor
2 tojás
2 evőkanál tejföl
2 evőkanál étolaj
2 kávéskanál szódabikarbóna
1 evőkanál tej
10 dkg Rama
5 evőkanál méz
1 sütőpor
40 dkg liszt
A Ramat a liszttel elmorzsoljuk. A közepébe kis mélyedést csinálunk és beleütjük a 2 tojást, a cukrot, a tejfölt, a tejben feloldott szódabikarbónát, a sütőport, a mézet és az olajat.
Jól összegyúrjuk. Elég lágy, szinte ragacsos lesz a tészta, ezért fél órára hűtőbe tesszük. 2 részre osztjuk a tésztát. Két egyforma jó nagy tepsi hátulját megkenünk étolajjal jól meglisztezzük a tésztát és a tepsin nyújtjuk ki. Ragad a tészta ezért sokszor lisztezzük.Így tehát két lapot sütünk belőle.
Krém:
2 csomag vaníliás pudingot 5 evőkanál rétes liszttel, 1 cs. vaníliás cukorral összekeverünk és 1 liter tejjel sűrűre főzzük. Amíg hűl 10 dkg Ramat 15 dkg porcukorral habosra keverünk, majd kis adagokban a kihűlt péphez keverjük. Ezt rákenjük az egyik lapra.
Hab:
1/2 liter Hulala tejszínt 1 cs. vaníliás cukorral, 3 evőkanál kristálycukorral jó keményre verjük és rákenjük a krémre.
Végül rátesszük a másik lapot, amit csokival vonunk be. Másnap könnyen szeletelhető!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése