Hozzávalók a tésztához:
4 tojás szétválasztva,
26 dkg rétesliszt
3/4 cs. sütőpor
10 kanál melegvíz
7 kanál étolaj
26 dkg porcukor
2 ek kakaó
Hozzávalók a krémhez:
2 cs. pudingpor
8 dl tej
25 dkg vaj (Kocka RAMA)
20 dkg porcukor
Hv. a csokimázhoz:
10 kanál víz, 8 kanál kakaó, 10 kanál cukor 10 dkg vaj
A tojásokat szétválasztjuk, a réteslisztbe belekeverjük a sütőport. A tojások sárgáját elkeverjük a cukorral, majd hozzákeverjük a vizet és az étolajat. Ebbe belekeverjük a lisztet, majd hozzáadjuk a keményre felvert tojásfehérje habot.
Kikeverjük de vigyázva nehogy törjön a hab. A tésztát két részre osztjuk, az egyikbe belekeverjük a kakaóport. Két kilisztezett kivajazott őzgerincformába öntjük atésztát, egyikbe a sárgát másikba a barnát.
180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, középső rácsra, de sütés közben kicsit mérsékelni kell a tüzet. Tűpróba nem árt:)))
Ha megsült, deszkára, vagy rácsra kell borítani, hagyni kihűlni majd a rovátkák mentén felvágni.
Amíg sül, addig a krémet elkészítjük. Pudingot főzünk a pudingporból és a tejből, félretesszük hűlni, a cukrot kikeverjük a margarinnal (én azt is géppel szoktam és ne legyen hideg a vaj). Ha lehűlt a puding, géppel a vajas cuccal az egészet összekeverjük.
Elkészítjük a csokimázat:
A vizet a cukorral felfőzzük, belekeverjük a kakaót de úgy hogy a tüzet levesszük majd a vajat felolvasztjuk benne. Szép simára keverjük. hagyjuk hűlni.
A felszeletelt süteményt elkezdjük összeállítani. veszünk egy nagyobb tálcát, kibéleljük alufóliával. Ebbe tesszük a sütit. Egy barna szeletet megkenünk krémmel és hozzáragasztjuk egy sárgához és így tovább. eGy barna-egy sárga. Amikor megvan a két rúd (én kettőbe szoktam mert úgy jobban elfér a hűtőben), akkr lekenjük csokimázzal és hagyjuk "száradni" hűvös helyen. Amikor a csokimáz már úgy ahogy megszilárdult befedjük alufóliával és a hűtőbe tesszük.
én 23-án szoktam elkészíteni mert akkor 24-re tökéletesen összeérnek az ízek és szeletelhető.
Szeletelni ferdén kell, attól lesz "többszínű":))
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése