Hozzávalók.: 60 dkg liszt, 1 pohár tejföl, 25 dkg RAMA, 2 tojás, 3 dkg porcukor, 1,5 dkg élesztő, 1,5 dl tej, csipet só, diótöltelék, lekenéshez 3 tojássárgája, 1 citrom reszelt héja
Töltelék: 25 dkg darált dió, 15 dkg cukorral elkeverve (vagy 12 dkg cukor és 1 zacsi Bourbon vaniliás cukor), 1,5 dl tej felforralva, ebbe elkeverni a cukros diót.
Tészta elkészítése: A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, hozzáadjuk a tejben felfuttatott élesztőt, a tojásokat, a sót és a legvégén a tejfölt (a tejfölt csak kanalanként dolgozd bele a begyúrt tésztába). Összedolgozzuk és 3/4 órát kelesztjük.
BEIGLIHEZ:
A tésztát kétfelé vesszük, két cipót formálunk és 2 mm vastagra kinyújtjuk és rákenjük a tölteléket, nem túl vastagon. Feltekerjük, lekenjük tojássárgájával, majd ha rászáradt megint lekenjük, megszurkáljuk és 180 fokos sütőben kb. 40 perc alatt készre sütjük.
Pozsonyi kiflihez:
A tésztát 2 mm vastagra nyújtjuk, és 8 cm-es négyzetekre felvágjuk, ráteszünk egy kiskanálnyi tölteléket, feltekerjük és kifli formára hajtjuk. kivajazott tepsibe tesszük őket, tojássárgájával lekenjük, és fél órát pihentetjük, megint lekenjük és 5 perc elmúltával 180 fokos sütőbe toljuk és pirosra sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése