2010. november 29., hétfő

Karácsonyi isler Sherpa01-től /Malena77

Hozzávalók:
12 dkg nem hideg vaj, 12 dkg liszt, 7 dkg porcukor, 9 dkg darált dió vagy mogyoró, késhegynyi fahéj, valamint baracklekvár és étcsoki. 
A hv-kat összegyúrjuk  és 1 órára hűtőbe tesszük. fél centi vastagra kinyújtjuk, és kiszúróval kiformázzuk. sütőpapíros tepsiben 180 fokon kb. 10 percig sütjük, vigyázni kell vele mert gyorsan megég.  Ha kihűlt baracklekvárral összeragastjuk kettesével, a végén csokival bevonjuk. 

az én változatom annyiban különbözik hogy csak dióval ,és fahéj nélkül készítem, a méteres csokimázát  használom hozzá vagy étcsoki mikulásfigurát felolvasztva. a deszkát lisztezni kell mert kicsit ragadós. És ennek az alapmennyiségnek a 3x-sát készítem mert pillanatok alatt elfogy. Nem tévedés, nincs benne tojás!

A tésztából nemcsak isler hanem virág és egyéb formájú finom linzerek is készíthetők. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése